tirsdag den 2. august 2011

Rabarbergrød med rabarber fra kolonihaven

Vi har et meget specielt og flot nøddetræ (hassel). Normalt er disse mere buskagtige, men vores er et decideret træ, som ungerne elsker at klatre i og det gode er at træets opbygning gør at ungerne kan klatre uden reelt at komme særlig højt op.

Men under nøddetræet vokser der rabarber og en stikkelsbærbusk. Så den første sommer, hvor vi bare skulle nyde kolonihavehuset og kolonihave besluttede jeg mig for at prøve at lave rabarbergrød med egen rabarber fra haven.

Opskrift på rabarbergrød:

Skyl og snit rabarberne, bland vandet og nonoxal sammen og lad rabarberne koge sagte i 5-6 min.
Si saften fra og bring saften i kog, sammen med sukker og vanillestangen, som er flækket/skåret op på langs.
Hæld mel i ca. 1 dl. kold vand og rør ud.
Hæld jævningen ned i den kogende saft i en tynd stråle, mens der røres rundt med en ske eller lign.
Tag gryden af varmen så snart grøden er jævn. Rabarbergrøden må ikke koge for længe, da den så kan blive "lang".
Hæld straks grøden op og drys lidt sukker på, så undgår du at grøden trækker skind.
Serveres med mælk eller fløde, eller en blanding af begge dele.

Ingredienser til rabarbergrød:

700 g Renset rabarber
8 dl. Vand
1 tsk.  Nonoxal
0.5 Vanillestang
175 g sukker
4 spsk. Kartoffelmel

Rabarber skåret ud og koger i vand med nonoxal

Færdig rabarbergrød efter endt sining, husk at drys lidt sukker over grøden. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar