søndag den 17. juli 2011

Kolonihaver og kolonihavehuse til salg


Ny kolonihave billig til salg




Vores elskede kolonihave sælges. 
Kun 20 min. fra København Centrum.

Grunden er på 500 m2 med egen p-plads, 50 m2 bebyggelse fordelt 36 m2 hovedhus, 14 m2 annex med gæsteværelse og skur. Der findes bad med koldt og varmt vand, toilet med træk og slip, vaskemaskine og tørretumbler.

Hovedhuset er renoveret (dog mangler nyt gulv på badeværelse) i 2009 og har fritlagte spær i stue med loft til kip. 100 mm isolering i vægge og lofter, alle vinduer og døre i stue og køkken er nye termovinduer.

Ny køkken fra 2010 med ovn og køle/frys.

I forlænge af stuen er der tilbygget en ca. 10 m2 overdækket veranda, hvor det er skønt at nyde morgen- og aftensmad hele sommeren.

Børnevenlig have med klatretræer, frugttræer, plantekasse, legehus, gyngestativ og sandkasse mv.

Vi har boet i kolonihaven gennem sommeren de sidst tre år.

Der er påbegyndt installering af helårsvand og helårskloak i hele kolonihaveforeningen.

Sæsonen er lige begyndt, slutter ultimo oktober.

Kolonihaven kan overtages med det samme.

Prisen er kun 350.000 inkl. løsøre.

Filmen viser lidt fra kolonihavehuset samt korte fortællinger af, hvordan vi har brugt huset.






Vi begyndte i januar 2008 at kigge efter kolonihaver til salg i København.

Hvor skulle vi starte og hvordan skulle vi komme igennem den jungle af kolonihavehuse til salg i København, hvoraf mange har flere års ventetid og praktisk talt umulige at komme ind i og andre kræver store pengebeløb (flere hundrede tusind kroner) under bordet.

Læs også: Sommerhus i København

Kolonihaver til salg i København

Vi begyndte at søge på nettet efter kolonihaver til salg i København samt hvor henne i København, der ligger kolonihaveforeninger. Til at begynde med kiggede vi kun på kolonihavehuse ved Amagerstrand og Amagerstrandpark. Det ville være fantastik at kunne cykle på ladcyklen med børnene og samtidig kun være i gå afstand til vandet og stranden.

Vi kørte ud og besøgte flere af foreningerne for at snakke med beboer i de respektive foreninger samt læse nyheder og opslag fra bestyrelsen. Denne research gav hurtigt et indblik i, at det nærmest ville være umuligt at komme ind. For at komme på venteliste, skulle du møde ufattelig tidligt op på en bestemt dato, og det var kun de første ca. 25 der kom listen og endda med udsigt til at vente i mange år. En anden mulighed var at købe en kolonihave, som på daværende tidspunkt beløb sig til mellem 1.600.000 til over 2.000.000 og oftest skulle der endvidere betales mange penge under bordet. Vi droppede naturligvis at lede yderligere efter kolonihavehuse ved Amagerstrandpark.  (Det kan tænkes at vilkårene er anderledes i dag, som følge af finanskrisen samt det generelle fald i boligpriserne i hele København).

Derudover kiggede vi efter kolonihavehuse til salg i KøbenhavnDen Blå Avis, kolonihaveportal.dk og Kolonihaveforbundet.

Køb af kolonihavehus i Skovlunde

Efter lidt drøftelser i familien og accept af, at jeg måtte give afkald på gå afstand til stranden og vandet, valgte vi at besøge vores vennepar i deres kolonihavehus i Skovlunde. Under besøget gik vi en tur i kolonihaveforeningen (AH Kildegaarden) for at se, hvilke kolonihaver og kolonihavehuse der var til salg. Der var flere huse, som kunne være interessante, men nogen krævede ekstra penge og andre kostede for meget i forhold til vores budget.
Sidst på turen faldt vi over et ældre kolonihavehus med en god tilgroet have og et til salg skilt. Vi kontaktede sælgeren, som oplyste at prisen på kolonihaven var efter foreningens vurderingen og at alt ville foregå efter foreningens regler, hvilket var sådan som vi også ville have at købet af vores kolonihavehus skulle foregå. Efter flere samtaler og møder på stedet med sælgeren, endte vi med at købe kolonihaven med overtagelse 1. maj 2008.

1 kommentar:

  1. Det var nogenlunde på samme måde, jeg købte Kolonihaven FauerFlora, for den nette sum af 7.500,- men så fulgte plæneklipperen også med :)
    I dag er den vurderet til 57.000,- men den ligger jo heller ikke i Københavnsområdet men i Korsør. Hvis du skulle være nysgerrig kan du se den her http://www.fauerflora.dk/om_kolonihaven_fauerflora/

    SvarSlet